Vuggestuen i Hou Børnehus
En tryg hverdag med genkendelige rutiner og høj faglighed
I vores vuggestueafdeling med 25 børn skaber vi en hverdag, hvor tryghed, genkendelige rutiner og nærvær er i fokus. Små børn trives bedst, når dagen er forudsigelig, og vi sørger for, at måltider, søvn, leg og læring sker i trygge rammer, så barnet oplever en rolig og genkendelig struktur.
Vi har et højt fagligt niveau og arbejder ud fra en pædagogisk tilgang, hvor vi ser og møder barnet dér, hvor det er i sin udvikling. Vi lægger stor vægt på tidlig indsats inden for motorik, sprog og social udvikling, og vi skaber læringsmiljøer, der understøtter barnets naturlige nysgerrighed.
Forældresamarbejdet er en hjørnesten i vores arbejde, da vi ved, at en stærk relation mellem hjem og vuggestue skaber tryghed for barnet. Vi prioriterer daglig dialog med forældrene højt og inviterer inden opstart til en for besøg, hvor vi lærer jer og jeres barnet at kende og afstemmer forventninger.
Vores hverdag byder på aktiviteter både ude og inde, hvor vi arbejder med bevægelse, sansemotorik, sprogstimulering, samspil og relationer samt sang og musik med instrumenter. Med en kombination af faste rutiner, fagligt velfunderede pædagogiske metoder og et anerkendende børnesyn skaber vi en tryg og udviklende start på livet.
Vuggestuen træffes på 20 59 98 56
Dagligdagen
Kl. 6.20
Starter dagen med fælles morgenmad med børnehavebørnene i køkkenet/fællesrummet, og derefter åbner vuggestuen.
Kl. 9.00
Vi holder samling og børnene tilbydes formiddagsfrugt.
Kl. 9.30
Pædagogiske læringsmiljøer der understøtter barnets trivsel og udvikling
I vores vuggestue har vi en legende og undersøgende tilgang til læring, hvor vi arbejder med pædagogiske aktiviteter, der stimulerer børnenes naturlige nysgerrighed og udvikling. Vi veksler mellem at samle børnene i mindre grupper og at arbejde i det store fællesskab, alt efter hvilke læringsmål vi har fokus på.
Når vi deler børnene op i mindre grupper, skaber vi ro og nærvær, så vi kan fordybe os i specifikke områder som sprogstimulering, motorisk udvikling, børnefællesskaber, kreativ udfoldelse eller musikalske aktiviteter. Her kan vi tilpasse læringsmiljøerne efter børnenes udviklingstrin og sikre, at alle får mulighed for at deltage og udfolde sig i deres eget tempo.
De dage, hvor vi arbejder i det store fællesskab, har vi fokus på at styrke børnenes sociale kompetencer, samarbejdsevner og forståelse for fællesskabet. På legepladsen udfordrer vi børnene motorisk, træner balancen, giver dem plads til at eksperimentere med bevægelse og lege sammen i et stimulerende uderum. Når vi sætter voksenstyrede aktiviteter i gang, arbejder vi med guidet leg, hvor børnene får mulighed for at øve sig i turtagning, lytte, vente og deltage aktivt i en fælles aktivitet.
Vi tilrettelægger vores hverdag, så børnene oplever en tryg og genkendelig rytme, der understøtter deres udvikling og trivsel. Gennem et højt pædagogisk fagligt niveau sikrer vi, at hvert barn bliver mødt, hvor det er, og får de bedste forudsætninger for at lære, lege og udvikle sig.
Kl. 10.45
Vi samles og finder børnenes madpakker og får en god og hyggelig frokoststund. Derefter puttes børnene til middagslur – de yngste sover ude, og de lidt større sover inde for.
Kl. 14.00
En rolig spisesituation og nærværende leg
Efterhånden som børnene vågner, samles vi løbende til eftermiddagsmad i caféen. Vi skaber en hyggelig og nærværende spisesituation, hvor der er ro omkring måltidet, og hvor børnene får tid til at mærke sult og mæthed i deres eget tempo. Spisesituationer er vigtige læringsrum, hvor vi understøtter barnets udvikling af selvhjulpenhed, sociale færdigheder og sprog gennem samtaler og samvær.
Når børnene er færdige med at spise, er der en voksen, der kan fordybe sig i legen sammen med dem. Legen er barnets vigtigste læringsform, og når vi som voksne deltager aktivt, understøtter vi både deres sociale relationer, fantasi og udvikling. Ved at engagere os i legen skaber vi trygge rammer, hvor barnet får mulighed for at eksperimentere, afprøve roller og udvikle sig i samspil med andre.
Resten af eftermiddagen byder på leg enten inde på stuen, i fællesrummet eller udenfor, hvor børnene har mulighed for at deltage i spontane og strukturerede aktiviteter. Her skabes også rum for fællesskaber på tværs af aldersgrupper, hvor børnene kan mødes og lære af hinanden.
Det er vigtigt at notere sig, at de yngste børn følger deres egen rytme, og at ovenstående tider er vejledende for dagsrytmen. Vi tager altid udgangspunkt i barnets behov og sikrer, at hver enkelt får en tryg og meningsfuld hverdag.
Kl. 16.45 / 16.10
Vuggestuen har åbent mandag til torsdag indtil kl. 16.45 og om fredagen indtil kl. 16.10.